Enkel vegansk smörgåstårta
30 minuter
ganska enkelt
När man ska bjuda på smörgåstårta kan det ibland vara lite svårt att komma på alternativ till en vegan. Men faktum är att det faktiskt går utmärkt att göra en vegansk smörgåstårta. Detta recept är dessutom enkelt och går fort att göra. Smörgåstårtan må vara svensk, men även i andra länder är det inte ovanligt att man serverar detta mellanting mellan tårta och smörgås vid speciella tillfällen. Inte minst vid högtider.
Den här veganska varianten har mer eller mindre allt som man kan förvänta sig i en traditionell smörgåstårta. Förutom majonnäs, som så klart är ersatt av en vegansk majonnäs, finner du lager av bröd, röror, krämig fyllning, sallad samt fräscha inslag av grönsaker och citron. Men man kan göra sin smörgåstårta som man vill, lägg till ingredienser eller ta bort dem.
Ingredienser
Multiplicera recept
16 skivor Bröd (gärna fullkorn) | |
200 g Hummus | |
200 g Rödbetshummus | |
1 msk Finhackad inlagd gurka | |
50 g Paprika | |
3 msk Vegansk majonnäs | |
0.5 st Gurka | |
225 g Vegansk färskost (gärna cashew) | |
4 st Avokado | |
0.5 tsk Lökpulver | |
0.5 tsk Spiskummin | |
1 tsk Gurkmejapulver | |
1 msk Citronsaft | |
1 tsk Vitlökspulver |
Toppa med
2 msk Valfria nötter och frön | |
100 g Valfria grönsaker |