Vegansk lasagne med zucchini och aubergine
90 minuter
ganska enkelt
Som vegan måste man också kunna få njuta av en klassisk lasagne al forno, med en vegansk köttfärssås och béchamelsås. Precis som på traditionellt vis, fast helt vegansk och utan kött. Med andra ord, en vegansk lasagne med både zucchini och aubergine. I detta recept har köttet bytts ut mot vegofärs, men förutom att göra det med sojafärs exempelvis, går det lika bra att använda sig utav svamp eller linser.
Det är en relativt enkel vegansk lasagne att göra, med vanliga ingredienser och fortfarande otroligt god. Den har fortfarande en krämig béchamelsås, gjord på havremjölk och veganskt smör. Men du bör vara extra uppmärksam när du köper lasagneplattorna. Även torkade lasagneplattor har en tendens att innehålla ägg, så läs innehållsförteckningen noga.
Ingredienser
Multiplicera recept
1 paket Veganska lasagneplattor (torkade) | |
2 msk Olivolja (till stekning) | |
1 st Rödlök | |
3 st Vitlöksklyftor | |
4 st Selleristänger | |
1 st Aubergine | |
1 st Zucchini | |
400 g Vegofärs (t.ex. sojafärs), linser eller svamp | |
2 burkar Krossade tomater | |
3 msk Tomatpuré | |
2 msk Balsamvinäger | |
Salt, peppar och blandade örter efter smak |
Béchamelsås
60 g Veganskt smör | |
1 dl Vetemjöl | |
10 dl Havremjölk (eller valfri växtbaserad mjölk) | |
1 st Gul lök | |
1 st Lagerblad | |
Salt och peppar | |
2 dl Riven vegansk ost (valfritt) | |
2 msk Näringsjäst (valfritt) | |
En nypa muskot (valfritt) |