Enkla veganska pannkakor utan ägg och mjölk
30 minuter
enkelt
Om du letar efter en perfekt helgfrukost så finns det nog inget härligare än en hög med läckra veganska pannkakor. Det är nästan konstigt hur gott det är med tanke på hur få ingredienser som behövs och hur enkelt det är att tillaga.
Du kanske undrar om det är möjligt att göra veganska äggfria pannkakor som smakar gott? Tur nog är det faktiskt möjligt, det går att göra tunna pannkakor utan ägg eller mjölk och fortfarande få ett fantastiskt resultat. Även du som vegan kan äta pannkakor så länge du byter ut ingredienserna.
Man skulle kunna tro att ett så klassiskt recept aldrig skulle fungera om man bytte ut två av tre ingredienser. Många kan därför vara något skeptiska till veganska pannkakor utan ägg och mjölk innan de har provat dem. Faktum är att mjöl, olja och havremjölk ger precis samma magiska resultat som med ägg och vanlig komjölk. Vill du prova en lite fluffigare variant kan du prova veganska amerikanska pannkakor där du även använder bakpulver i smeten.
Det här receptet är enkelt och består av ingredienser som du förmodligen redan har hemma. De kommer bli en säker succé på pannkaksdagen eller som en fantastisk frukost för alla som följer en vegansk, ägg- eller mjölkfri diet. Minst lika gott som vanliga pannkakor men betydligt enklare. Med samma recept kan du dessutom göra veganska plättar genom att använda ett plättlagg istället för en stekpanna.
Ingredienser
Multiplicera recept
2 dl Vetemjöl | |
3.5 dl Havremjölk (alternativt soja- eller mandelmjölk) | |
0.25 tsk Salt | |
3 msk Vegetabilisk olja |
Förslag på topping
Banan- eller äppelskivor | |
Färska bär | |
Vegansk choklad | |
Lönnsirap eller florsocker | |
Växtbaserad yoghurt |