Veganska kokospannkakor

40 minuter

enkelt

Finns det något härligare än doften av veganska pannkakor på morgonen? Möjligtvis veganska kokospannkakor! Det här enkla receptet på kokospannkakor utan ägg är underbart fluffiga, lätta med en mild sötma och gör sig väl med lite kokosflingor och lönnsirap på toppen. Färsk frukt som blåbär, banan eller jordgubbar är också ett smarrigt alternativ. En smarrig helgfrukost för dig som är vegan.

Det enda som kan gå fel är din första pannkaka och det beror nästan alltid på att stekpannan inte är varm nog. Vad som då händer är att pannkakan absorberar för mycket av oljan och blir lite krispig. Den går såklart fortfarande lika bra att äta, så det finns med andra ord inte så mycket att oroa sig för.

4.9 från 38 röster

Ingredienser

ca 8 pannkakor
Multiplicera recept
2.5 dl Vetemjöl
3 msk Kokossocker
1 msk Bakpulver
0.25 tsk Salt
2 dl Kokosmjölk
1 dl Vatten
1 tsk Vaniljextrakt
0.25 tsk Kokosextrakt (valfritt)
Kokosolja till stekning
Förslag på topping
Kokosflingor
Lönnsirap
Bananskivor

Instruktioner

1.
Blanda mjöl, kokossocker, salt och bakpulver i en bunke eller skål.
2.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa en kortare stund för att få bort eventuella stora klumpar.
3.
Värm en stekpanna och ha i en skvätt kokosolja. När pannan är varm, ha i ungefär en deciliter smet per pannkaka.
4.
Det är dags att vända pannkakan när bubblor uppstår på ytan. Fortsätt steka och vända tills det att båda sidor har fått en fin gyllenbrun yta.
5.
Toppa och njut!

Tips!

Använd rätt proportioner. Känner du att smeten blir för tjock, späd ut den med mer kokosmjölk eller vatten.
I det här receptet har vi använt osötad, fet kokosmjölk från konservburk. Men det går egentligen bra med vilken kokosmjölk som helst.
Kokosextrakt kan bidra till ännu mera smak men kan lätt hoppas över om du inte har något hemma.
Pannkakor på kokosmjölk är som bäst när de är nygräddade. Men blir det några över förvaras de enkelt i kylskåpet och kan värmas på nytt i antingen mikron eller ugnen. De kan även frysas in, men bör ha svalnat helt och förvaras med lite bakplåtspapper emellan.