Vegansk kladdkaka utan ägg och mjölk
40 minuter
enkelt
Sugen på något sött? Då kanske det här populära receptet på vegansk kladdkaka skulle kunna stilla ditt sötsug. Det är inte för intet som kladdkaka heter just kladdkaka, den har nämligen en härligt kladdig och oemotståndlig insida. Alla svenskar har väl någon gång ätit detta smarriga och klassiska bakverk, antingen som efterrätt eller till en fika. Nästan lika populär som vår kanelbulle eller våra semlor.
Den här varianten är däremot äggfri och mjölkfri men minst lika god, perfekt för dig som är vegan eller av andra anledningar vill baka utan ägg och mjölk. Toppa med färska bär, vegansk vispgrädde, hackad mandel och till sist pudrar du över lite florsocker. Ingen skulle klandra dig om din första instinkt skulle vara att springa ut till köket och prova direkt!
Ingredienser
Multiplicera recept
125 g Veganskt smör | |
80 g Mörk vegansk choklad | |
2.5 dl Vetemjöl | |
1.5 dl Socker | |
0.5 dl Kakao | |
1.5 dl Växtbaserad mjölk | |
En nypa salt | |
En nypa vaniljextrakt |
Förslag på tillbehör
Vegansk vispgrädde | |
Färska bär | |
Hackade mandlar | |
Florsocker |