Vegansk banankladdkaka utan ägg

40 minuter

enkelt

Vad är godare än en vegansk kladdkaka? Jo, möjligtvis en vegansk banankladdkaka! Fylld med härligt naturlig söt banansmak är det här en variant som du borde prova om du gillar banan. Även för den som vanligtvis inte tycker om varm banan kommer antagligen att bli överraskad. Banankladdkaka utan ägg tenderar att kunna bli något torr, men det här receptet ger en härligt kladdig banankladdkaka. Även du som är vegan förtjänar att kunna njuta av det här klassiska goda bakverket.

4.6 från 24 röster

Ingredienser

ca 6 bitar
Multiplicera recept
2 Stora mogna bananer
1.5 dl Vetemjöl
3 dl Socker
En nypa salt
1 tsk Vaniljsocker
4 msk Kakao
75 g Mjölkfritt margarin
Neutral vegetabilisk olja
Förslag på tillbehör
Bananskivor
Vegansk vispgrädde
Florsocker
Hyvlad vegansk choklad

Instruktioner

1.
Förvärm ugnen till 200 grader.
2.
Smält margarinet i en kastrull och vispa ihop det med sockret.
3.
Mosa de mogna bananerna och blanda ner tillsammans med det smälta margarinet och sockret.
4.
Tillsätt resterande ingredienser och rör till en smet.
5.
Smörj en form och mjöla eventuellt. Det går även bra att använda sig av bakplåtspapper.
6.
Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen mellan 15-20 minuter.
7.
Låt svalna och servera med dina favorittillbehör.

Tips!

Att byta ut sockret mot rörsocker kan vara ett härligt alternativ!