Vegansk banankladdkaka utan ägg
40 minuter
enkelt
Vad är godare än en vegansk kladdkaka? Jo, möjligtvis en vegansk banankladdkaka! Fylld med härligt naturlig söt banansmak är det här en variant som du borde prova om du gillar banan. Även för den som vanligtvis inte tycker om varm banan kommer antagligen att bli överraskad. Banankladdkaka utan ägg tenderar att kunna bli något torr, men det här receptet ger en härligt kladdig banankladdkaka. Även du som är vegan förtjänar att kunna njuta av det här klassiska goda bakverket.
4.6
från
24
röster
Ingredienser
Multiplicera recept
2 Stora mogna bananer | |
1.5 dl Vetemjöl | |
3 dl Socker | |
En nypa salt | |
1 tsk Vaniljsocker | |
4 msk Kakao | |
75 g Mjölkfritt margarin | |
Neutral vegetabilisk olja |
Förslag på tillbehör
Bananskivor | |
Vegansk vispgrädde | |
Florsocker | |
Hyvlad vegansk choklad |
Instruktioner
1.
Förvärm ugnen till 200 grader.
2.
Smält margarinet i en kastrull och vispa ihop det med sockret.
3.
Mosa de mogna bananerna och blanda ner tillsammans med det smälta margarinet och sockret.
4.
Tillsätt resterande ingredienser och rör till en smet.
5.
Smörj en form och mjöla eventuellt. Det går även bra att använda sig av bakplåtspapper.
6.
Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen mellan 15-20 minuter.
7.
Låt svalna och servera med dina favorittillbehör.
Tips!
Att byta ut sockret mot rörsocker kan vara ett härligt alternativ!