Nyttig vegansk glutenfri kladdkaka på mandelmjöl
35 minuter
enkelt
Bara för att man är sugen på någonting gott så behöver inte det betyda att det inte går att göra lite nyttigare. De flesta älskar väl nog den klassiska svenska kladdkakan, och även du som är vegan och som vill utesluta gluten måste få kunna äta den. En glutenfri vegansk kladdkaka är precis vad det låter som, en kladdkaka gjord på veganska och glutenfria ingredienser, och i det här fallet mandelmjöl. För den som aldrig har ätit något annat än en vanlig kladdkaka kan det här kanske låta lite konstigt. Men faktum är att den är minst lika god och går att variera hur mycket som helst.
4.8
från
11
röster
Ingredienser
Multiplicera recept
2 dl Mandelmjöl | |
1 dl Kikärtsspad | |
3 dl Kokossocker | |
150 g Kokosolja | |
1 dl Kakao | |
En nypa salt | |
Mjölkfritt margarin till formen |
Förslag på tillbehör
Vegansk vispgrädde | |
Färska bär | |
Hackade mandlar |
Instruktioner
1.
Förvärm ugnen till 200 grader.
2.
Smöra och mjöla eventuellt en springform.
3.
Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme och blanda ner kikärtsspadet.
4.
Blanda samman mandelmjöl, kokossocker, kakao och salt i en bunke. Rör därefter ner den smälta kokosoljan.
5.
Häll ner smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6.
Låt svalna och njut!
Tips!
För ett ännu bättre resultat, låt den svalna helt i kylskåpet innan du äter den.