Veganska bovetepannkakor
25 minuter
enkelt
En populär variant på veganska pannkakor är veganska bovetepannkakor. De är glutenfria, lätta att göra, lite mer matiga och framför allt väldigt goda. Det är helt enkelt pannkakor på bovetemjöl utan ägg och mjölk. För den som älskar pannkakor så är detta ett perfekt recept på en snabb och rejäl frukost om du lider av allergier eller är vegan.
Man skulle kunna tro att bovetemjöl är ett spannmål, men så är faktiskt inte fallet. Precis som quinoa så är bovete en pseudokornsort eller ett pseudosädesslag. Det är en bra källa till både vitaminer, mineraler och innehåller mer fibrer och protein än traditionellt vitt mjöl.
Smaken på bovetepannkakor är något nötigare och jordigare jämfört med vanliga pannkakor gjorda på vetemjöl. De kan också variera lite i färg, beroende på om du använder ett ljust eller mörkt bovetemjöl. Men oavsett skillnaderna så blir bovetepannkakor utan mjölk eller ägg fortfarande fluffiga, lätta och goda – precis som traditionella pannkakor. Njut direkt från stekpannan toppade med säsongens bär, färsk frukt eller lönnsirap.
Ingredienser
Multiplicera recept
1.5 dl Bovetemjöl | |
2.5 tsk Bakpulver | |
0.25 tsk Salt | |
1 tsk Kanel | |
2 dl Havremjölk | |
2 tsk Citronsaft | |
1 tsk Vaniljextrakt | |
2 msk Lönnsirap | |
Vegetabilisk olja till stekning |
Förslag på topping
Färska bär | |
Skivad banan | |
Lönnsirap | |
Hackade mandlar |