Om
Det som gör veganska amerikanska pannkakor så goda är deras fluffiga karaktär.

Fluffiga veganska amerikanska pannkakor

30 minuter
Enkelt

Dessa fluffiga veganska amerikanska pannkakor utan ägg och mjölk är ett perfekt recept för en lyxig helgfrukost för dig som är vegan. De har en otrolig konsistens, är fantastiskt smakrika och är samtidigt väldigt enkla att göra. Inga krångliga ingredienser och du har förmodligen redan allting hemma i skafferiet, även om de går att variera i all oändlighet och med mer eller mindre nyttiga tillbehör.

Många länder har sina egna pannkaksvarianter. Även om de kallas pannkakor, så skiljer sig den amerikanska varianten ganska mycket från vad vi i folkmun kallar pannkakor. Amerikanska pannkakor är fluffiga och oftast lite mindre, vilket gör dem perfekta att lägga på hög till ett pannkakstorn för att därefter ringla över lönnsirap. Vanliga pannkakor är i regel större men tunnare och påminner mer om franska crepes.

Servera dina veganska amerikanska pannkakor med säsongens färska frukter eller bär, eller i sin enkelhet med ett veganskt smör eller lönnsirap. Smaksättningarna och toppningsidéerna är oändliga. Lätta, fluffiga och härliga att stapla på varandra – veganska pannkakor i amerikansk stil är ett utmärkt veganskt alternativ på pannkaksdagen.

DELA!
4.8 från 112 röster

Ingredienser

ca 6 pannkakor
MULTIPLICERA
-
+
1x
2
dl Vetemjöl
1
msk Bakpulver
1
msk Socker
En nypa salt
2
dl Växtbaserad mjölk
2
msk Vegetabilisk olja

Förslag på topping

Färska bär eller frukt
Vegansk grädde eller glass
Lönnsirap
Socker

Instruktioner

1
Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller skål.
2
Häll i mjölken och oljan och blanda till en jämn smet.
3
Ha i en klick olja i en medelvarm stekpanna. När den är varm, lägg på ett par matskedar smet i pannan.
4
Vänd pannkakan när kanterna blivit gyllenbruna, vanligtvis strax under en minut. Fortsätt steka tills båda sidor fått fin färg.
5
Förvara de färdiga pannkakorna på en varm plats medan du tillagar resten av smeten.

Tips!

  • Blanda inte smeten för mycket. Det kan resultera i att den utvecklar ett glutennätverk som gör pannkakorna dryga och gummiaktiga. För ett så lätt och fluffigt resultat som möjligt, rör bara smeten tills mjölet blandat sig.
  • Pannkakorna kan göras så stora eller små som du vill, men omkring 2-3 matskedar smet brukar vara en bra mängd.
  • Lägg över de färdiga pannkakorna på en tallrik som du förvarar i ugnen på svag värme medan du steker klart hela satsen.
  • Vill du göra veganska glutenfria amerikanska pannkakor byter du ut vetemjölet mot ett glutenfritt mjöl, förslagsvis bovete- eller kikärtsmjöl.
  • För att laga amerikanska pannkakor utan mjölk ersätter du den enkelt med samma mängd vatten.
190
Likes
Skriv ut
Andra recept du kanske gillar