Fluffiga veganska amerikanska pannkakor
30 minuter
enkelt
Dessa fluffiga veganska amerikanska pannkakor utan ägg och mjölk är ett perfekt recept för en lyxig helgfrukost för dig som är vegan. De har en otrolig konsistens, är fantastiskt smakrika och är samtidigt väldigt enkla att göra. Inga krångliga ingredienser och du har förmodligen redan allting hemma i skafferiet, även om de går att variera i all oändlighet och med mer eller mindre nyttiga tillbehör.
Många länder har sina egna pannkaksvarianter. Även om de kallas pannkakor, så skiljer sig den amerikanska varianten ganska mycket från vad vi i folkmun kallar pannkakor. Amerikanska pannkakor är fluffiga och oftast lite mindre, vilket gör dem perfekta att lägga på hög till ett pannkakstorn för att därefter ringla över lönnsirap. Vanliga pannkakor är i regel större men tunnare och påminner mer om franska crepes.
Servera dina veganska amerikanska pannkakor med säsongens färska frukter eller bär, eller i sin enkelhet med ett veganskt smör eller lönnsirap. Smaksättningarna och toppningsidéerna är oändliga. Lätta, fluffiga och härliga att stapla på varandra – veganska pannkakor i amerikansk stil är ett utmärkt veganskt alternativ på pannkaksdagen.
Ingredienser
Multiplicera recept
2 dl Vetemjöl | |
1 msk Bakpulver | |
1 msk Socker | |
En nypa salt | |
1.5 dl Växtbaserad mjölk | |
1.5 msk Vegetabilisk olja |
Förslag på topping
Färska bär eller frukt | |
Vegansk grädde eller glass | |
Lönnsirap | |
Socker |