Vegansk pasta carbonara
25 minuter
enkelt
Kanske en av de mest klassiska italienska pastarätterna, pasta carbonara. Men går den verkligen att göra både god och vegansk? Vanligtvis görs den här traditionella rätten med ägg, fläsk och ost. Så på sätt och vis är det här bland de minst veganska måltiderna man kan tänka sig. Men det här receptet på en vegansk pasta carbonara är både enkelt, går fort att göra och har samma härliga smaker.
Det salta rökiga och knapriga baconet har ersatts med marinerade soltorkade tomater, som fått ligga i en blandning av Liquid Smoke, en flytande rökarom tillsammans med soja. Den krämiga såsen görs istället med växtbaserad mjölk tillsammans med ljuvligt fräst lök och vitlök. Riv över lite vegansk parmesan och toppa med färskhackad persilja. En perfekt favorit att snabbt slänga ihop mitt i veckan för dig som är vegan, med ingredienser som du antagligen redan har hemma i skafferiet.
Ingredienser
Multiplicera recept
400 g Spaghetti (eller valfri pasta) | |
1 dl Soltorkade tomater (torkade, inte i olja) | |
2 tsk Soja | |
0.25 tsk Liquid Smoke (rökarom) | |
1 msk Olivolja | |
1 st Gul lök | |
3 st Vitlöksklyftor | |
0.5 dl Vetemjöl | |
6 dl Växtbaserad mjölk | |
1 msk Näringsjäst | |
0.75 tsk Salt | |
0.25 tsk Svartpeppar |
Garnering
Vegansk parmesan | |
Persilja |