Veganska nyttiga pannkakor utan vetemjöl
20 minuter
enkelt
Är pannkakor nyttigt? Ja det kan de faktiskt vara! Lätta, luftiga och fluffiga veganska nyttiga pannkakor gjorda på havremjöl är ett fantastiskt alternativt recept på vanliga veganska pannkakor. Om du vill göra nyttiga pannkakor utan vetemjöl kan du egentligen använda vilket nyttigt mjöl till pannkakor som du vill, förslagsvis mandelmjöl – de ger alla olika resultat och bara fantasin sätter gränser.
Det är också ett enkelt sätt att göra de rikare på protein. Detta recept slängs enkelt ihop en härlig helgmorgon och det är inte bara barn som ej kan motstå pannkakor till frukost, det gäller nog alla! Men det är ett smidigt sätt att få barn att äta hälsosammare.
Du kommer att få tjocka, fluffiga veganska pannkakor som är glutenfria och minst lika smakrika som traditionella pannkakor gjorda med vanligt mjöl. Hemligheten är havremjöl, som är nötigt, hälsosamt och väldigt gott som frukost, brunch eller lunch för dig som är vegan, allergiker eller av någon annan anledning vill utesluta ägg och mjölk.
En annan fördel med att använda havremjöl är att du inte behöver vara orolig för att blanda smeten för mycket, då de inte innehåller något gluten. Med traditionellt mjöl blir pannkakor lätt hårda och sega om man rör smeten för mycket.
Ingredienser
Multiplicera recept
3.5 dl Havremjöl | |
1 msk Bakpulver | |
2 tsk Socker, sirap eller annat sötningsmedel (valfritt) | |
2.5 dl Växtbaserad mjölk | |
1 msk Vegetabilisk olja | |
2 tsk Vaniljextrakt |
Förslag på topping
Sylt | |
Lönnsirap | |
Färsk frukt, t.ex. banan eller äpple | |
Färska bär, förslagsvis blåbär eller jordgubbar | |
Hackade nötter |