Vegansk pasta bolognese
40 minuter
enkelt
En pasta bolognese är kanske en av de mest populära och klassiska pastarätterna. Men även om den vanligtvis görs på köttfärs, så är det fortfarande fullt möjligt att göra en vegansk pasta bolognese som är minst lika smakrik och härlig. Men vad vi i Sverige kallar en bolognese skulle kanske uppröra en och annan italienare, då en traditionell bolognese inte ens innehåller tomater. Så det här är kanske egentligen mer utav en vegansk spaghetti med köttfärssås.
Det här receptet är både snabbt, enkelt och kan lämpa sig till många olika tillfällen, inte minst som en härlig middag mitt i veckan. Många som har gått över till att vara vegan har nog ätit den här klassiska rätten någon gång i sitt liv, inte minst under sin barndom. Det här är ett recept som antagligen kommer att väcka liv i gamla minnen.
Ingredienser
Multiplicera recept
Spaghetti (eller valfri pasta) | |
2 msk Vegetabilisk olja (förslagsvis olivolja) | |
1 st Gul lök | |
1 st Morot | |
1 st Selleristång | |
1 st Vitlöksklyfta | |
300 g Vegofärs (går också bra med linser) | |
1 msk Tomatpuré | |
2 tsk Soja | |
400 g Krossade tomater | |
1 tsk Vegansk Worcestershiresås | |
2 tsk Valfri fond (vegansk) | |
1 st Lagerblad | |
2 tsk Salt | |
0.5 tsk Svartpeppar | |
1 tsk Socker | |
2 tsk Liquid Smoke (valfritt) |
Toppa med
Färsk persilja | |
Vegansk parmesan | |
Nymalen svartpeppar |