Vegansk ugnspannkaka
30 minuter
enkelt
En vegansk ugnspannkaka är precis vad det låter som, en ugnspannkaka utan ägg och vanlig komjölk helt enkelt. Det går givetvis att göra ugnspannkaka utan mjölk genom att istället bara använda vatten, men i det här receptet har vi använt oss av havremjölk – men använd vilken växtbaserad mjölk du vill. Förutom att det är en lätt, fluffig och supergod rätt att laga så är det dessutom busenkelt. Allt som behövs är en skål, ugnsform och vanliga ingredienser som du som vegan förmodligen redan har hemma i skafferiet.
Alla gillar väl pannkakor men det är inte alla som har lust eller tid att stå framför spisen och vända pannkaka efter pannkaka. Vanliga veganska pannkakor kan ibland även vara svåra att få till. När du gör en vegansk ugnspannkaka behöver du bara vispa ihop ingredienserna och sprida ut smeten i formen, resten sköter ugnen. Du får fortfarande fluffiga läckra pannkakor som du därefter toppar efter smak eller äter tillsammans med valfria tillbehör.
Ingredienser
Multiplicera recept
5 dl Vetemjöl | |
0.5 dl Socker | |
1 msk Bakpulver | |
En nypa salt | |
Kanel eller vanilj efter smak (valfritt) | |
4 dl Havremjölk | |
3 msk Neutral vegetabilisk olja |
Förslag på tillbehör
Färska bär | |
Färsk frukt | |
Vegansk yoghurt | |
Hackade nötter | |
Lönnsirap | |
Sylt |