Vegansk hemmagjord pasta utan ägg
45 minuter
ganska enkelt
Att göra en vegansk hemmagjord pasta utan ägg är faktiskt inte särskilt svårt. Med detta recept kan du göra färsk spaghetti, tagliatelle, ravioli, eller varför inte en vegansk lasagne. Det är helt klart en fördel att ha en pastamaskin till hands men det fungerar också med en kavel. Men utan en pastamaskin blir det betydligt svårare att göra spaghetti.
I norra Italien görs färsk pasta traditionellt av mjöl och ägg, särskilt fylld pasta, då ägg innehåller fett som ger degen elasticitet och underlättar när man arbetar med pastan. Men söderut görs den vanligtvis äggfri, på bara mjöl och vatten, då vädret är varmare och man behöver en lättare pasta.
Att göra sin egen pasta är ett enkelt sätt att till hundra procent veta vilka ingredienser den innehåller. Som vegan kan det ibland vara svårt att veta om pastan man köper i butik verkligen är vegansk. Särskilt när det kommer till färsk pasta, då den för det mesta innehåller ägg.
Ingredienser
Multiplicera recept
400 g Durumvetemjöl (strax över 6 dl) | |
3.5 dl Varmt vatten | |
1 tsk Salt | |
4 msk Vetemjöl till knådning, annars använd mer durumvete |